PROJECT

COVID-19 Datacoalitie

De COVID-pandemie heeft ons allen in de greep. In de afgelopen weken heeft u in de media allerlei initiatieven voorbij zien komen waarin aandacht wordt geschonken aan het verzamelen van data om beleidsmakers te ondersteunen in het maken van gefundeerde keuzes.

Eén van deze initiatieven betreft de COVID-19 Datacoalitie: STIZON is samen met Medworq,  ExpertDoc/NHGDoc, PharmaPartners, Stichting Health Base en Andersson Elffers Felix een samenwerking aangegaan waarbij zij een brede coalitie vormen met expertise op vele kennisgebieden, van data-infrastructuur tot data-analyse, en van veiligheid tot remote-accessoplossingen.

De kracht van deze coalitie is dat we gebruik maken van bestaande huisartsinformatiesystemen (HIS), die ISO-gecertificeerd zijn en voldoen aan privacy-wet- en regelgeving, net als het onderzoeksplatform. De coalitie beschikt over een landelijk dekkend netwerk onder huisartsen en essentiële contacten met medisch specialisten, onderzoekers, beleidsmakers en belangenorganisaties.

Doel van deze samenwerking is om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken om inzicht te krijgen in de epidemiologie, risicofactoren, het beloop en factoren zoals geneesmiddelen die op dit beloop invloed kunnen hebben.